Spletna trgovina igraca.eu ponuja zgolj najboljšo kakovost

Novo tisočletje je prineslo novo filozofijo, saj je prišel čas, ko se ljudje vse bolj zavedamo pomena naravnega življenja in z njim povezanega zdravja. Naravni izdelki pridobivajo na svoji veljavi hkrati z novimi tehnologijami, zdravju škodljivi produkti pa nimajo možnosti preživetja, takoj ko se zanje pojavi naravna alternativa. Prav je tako – narava nam namreč daje veliko stvari, ki jih velja uporabiti, saj je bogata s surovinami, kot so lan, svila, konoplja, les …

In prav les je tisti, kateremu se bomo tokrat posvetili, oziroma bolj natančno, lesenim igračam. Tudi pri nas je zavedanje o naravnem življenju prišlo do ravni, ko si želimo tudi naravne igrače, te pa ponuja spletna trgovina igraca.eu.

Zakaj spletna trgovina igraca.eu?

Lastnica trgovine Petra nam je povedala, da je v igrače zaljubljena že dolga leta, da morajo biti te naravne in kakovostne, pa je ugotovila tudi z izkušnjami. Je namreč mamica štirih otrok. Spletna trgovina igraca.eu je tako nastala v želji, da bi bilo mogoče na spletu na enem mestu najti zgolj igrače, izdelane iz lesa. Tistih iz plastike, ki prihajajo iz daljne Kitajske, je tako dovolj povsod drugod. Začetek seveda ni bil enostaven, saj je spletna trgovina igraca.eu sprva marsikoga presenetila.

  • Vstavljanka Ježek

Kupci so iskali poceni igrače in se hudovali nad tem, da se jim zdijo cene visoke, a ko jim je pojasnila, da spletna trgovina pravzaprav nima igrač na nivoju v samopostrežbi ter da so igrače iz lesa in brez kakršnih koli kemikalij ter pogosto ročno pobarvane, so hitro ugotovili, da nimajo prav. Kakovostne naravne igrače so za otrokov razvoj in tudi za naš planet pač neprimerljive s »plastiko«, ki je polna škodljivih snovi. In nenazadnje so lesene igrače za več generacij – za razliko od plastičnih se ne polomijo, torej jih lahko spravimo za vnuke, pravnuke in tako naprej.

Povpraševanja po lesenih igračah je vse več

Potrebe po razlagah, zakaj so lesene igrače bolj kakovostne in zdrave, je vse manj. Kot pravi Petra, so današnji starši zelo informirani ter zelo osveščeni tako o zdravem načinu življenja kot zdravi vzgoji, zato je trgovina tudi vse bolj obiskana. Starši so navdušeni, da ima ponudbo, ki daleč prekaša oddelek z igračami v katerem koli našem nakupovalnem centru. Iz lesa namreč niso zgolj kocke in sestavljanke, saj nudi tudi lesene glasbene inštrumente, avtomobilčke, kuhinje, poganjalce, piramide, konstrukcijske igrače, družabne igre in še in še.

Otroško kolo za zdravo gibanje in družinske potepe v naravo

Spadate tudi vi med tiste starše, ki so prepričani, da otroci potrebujejo veliko gibanja na prostem, saj tako najbolje razvijajo svoje motorične sposobnosti in koordinacijo? Ste si zadali, da vaši otroci ne bodo eni izmed tistih, ki večino svojega otroštva in mladosti preživijo pred računalnikom ali televizijo? Bi otroka radi navdušili nad odkrivanjem narave? Nad avanturami in potepi, ki so povsem enostavno uresničljivi? Ni potrebno veliko. Svojemu otroku čim prej kupite primerno otroško kolo, s katerim se bo rade volje podil po dvorišču, se s prijatelji vozil po parku ali pa skupaj z vami odkolesaril nekoliko dlje – tja, kamor avtomobilom ni dovoljeno.

Otroško kolo je pojem svobode

Kljub temu, da je marsikdo preprostega mnenja – otroško kolo je igrača – pa se s tem nikakor ne moremo strinjati. Je razvojni pripomoček, ki mu ne omogoča zgolj razvijanja najrazličnejših fizičnih spretnosti, temveč mu pomaga tudi psihološko zoreti. Otroško kolo namreč otroku daje samozavest, saj je treba za njegovo vožnjo marsikaj znati, tudi pravila varne vožnje. Prav tako je kolo za otroka sredstvo, ki mu predstavlja svobodo. Saj veste: s kolesom ni več omejen na domače dvorišče, temveč lahko osvoji veliko širše področje oziroma se pelje skoraj kamor koli mu poželi srce. Če je to le varno! Otroško kolo torej otroku nudi dobro mero tistega, kar občutimo odrasli, kadar sedemo v avto in vemo, da bi se lahko odpeljali kamor koli. Na Bled na kremšnite, do morja, na obisk k prijateljici, k mami po nasvet, k babici na kos potice … Ko le ne bi bilo preklemane službe in gore perila za likanje, kajne?

  • Otroško kolo - Early Rider

Da se bo otrok nad kolesarjenjem navdušil, seveda potrebuje kolo, ki je zanj primerno. To ne pomeni, da mora biti samo majhno, temveč mora biti tudi lahko in enostavno za upravljanje. Otroško kolo, ki je težko, ki se ga težko poganja in krmili, ter nima prestav, ki bi mu olajšale delo, mu lahko hitro vzame veselje, da bi se z vami zapeljal v naravo.

Ne pozabite na zaščitno opremo!

Ko kupite otroško kolo, morate vedno hkrati poskrbeti tudi za to, da bo vožnja varna. To pomeni, da otroka dobro poučite o primernem obnašanju v prometu ter ga opremite s čelado pa tudi ščitniki. Kolesarske rokavičke in zastavica na visoki palici, zaradi katere bo bolj viden, ter odsevni jopič bodo prav tako prišli prav. Če bo vožnja trajala dalj časa, pa mu bo v veselje tudi majhen kolesarski nahrbtnik, v katerega bo spravil svoj bidon z vodo ter manjši prigrizek.

Kakšne naj bodo igrače za dojenčke?

Nihče si ne zna predstavljati otroštva brez igrač, kajti kljub temu, da se marsikdo ne zaveda pomena igre, vzgojitelji in razvojni psihologi opozarjajo, da igra vendarle ni nekaj nesmiselnega, s čimer se otrok zgolj kratkočasi. Gre za učenje in igračka je otrokov učni pripomoček, ki mu pri tem pomaga. Malčki se z igro učijo motoričnih in umskih spretnosti, prav tako pa so igrače pomembne za socializacijo. Kaj pa igrače za dojenčke? Ali niso te nesmiselne, ko pa je dojenček povsem nebogljeno bitje, ki pravzaprav še ne zna prav ničesar?

Čemu služijo igračke za dojenčke?

Za dojenčka smatramo otroka do prvega leta starosti in v tem času razvoj pravzaprav poteka z neverjetno intenzivnostjo. Od novorojenčka do otroka, ki uživa gosto hrano, samostojno sedi in nazadnje tudi shodi, je pomembna razvojna pot, zato pomena igrač gotovo ne gre zanemariti. Res pa je, da je potrebno izbirati igrače, ki so primerne posamezni stopnji razvoja. Kaj torej izbrati?

V prvih mesecih življenja je potrebno skrbeti za razvoj otrokovih čutov in za občutek ljubezni. Za dojenčke so primerne igrače, ki pomagajo pri njegovem razvoju vida, torej so zelo intenzivnih in kontrastnih barv. Najbolje je, da jih lahko otrok okuša z usti, kajti na jeziku ima veliko čutnic, s katerimi prepoznava znane in neznane materiale. Prav tako morajo biti igračke takšne, da jih lahko brez težav zgrabi v pest in si jih pogleda od blizu.

  • Voziček za hojo

Dojenčki imajo radi igrače, ki proizvajajo zvok, saj je sluh pri njih že izjemno razvit. Igrače za dojenčke zato pojejo, piskajo, ali pa zacvilijo in zašumijo, ko jih zgrabi. Po zvoku jih hitro prepozna in tako ve, da je prijel svoj ljubljeni predmet. Sicer pa lahko zvoki in glasba otroka tudi dobro pomirijo in ga pomagajo uspavati.

Igrače za dojenčke so pogosto mehke igrače, ki so namenjene ljubkovanju. Zagotovo ima vsak dojenček igračko, s katero spi, in pri tej je poleg vida in okusa pomemben še en dejavnik: vonj. Tudi ta mu pomaga, da prepozna svoje stvari, in če mu boste njegovo mehko igračo oprali, boste hitro ugotovili, da ni več tako zanimiva, kot je bila prej.

Igračka naj bo varna

Pri dojenčku je na prvem mestu varnost, in to mu moramo starši zagotoviti tudi s primerno izbiro igrače za dojenčke. Ta ne sme vsebovati majhnih delcev, ki bi jih lahko pogoltnil, vrvic, ne sme se lomiti, ne sme vsebovati nevarnih kemikalij. Zato velja kupovati igrače pri specializiranih trgovcih, ki ponujajo zgolj varne in kakovostne izdelke. Pokukajte na https://www.vlakec.si/igrace-za-dojencke, kjer boste našli marsikaj zanimivega.

Kako izbrati igrače za otroka?

Pravijo, da je otroštvo prekratko, da bi zapravljali čas za slabe igrače. In res je tako – otroštvo hitro mine, tisto, kar smo se z igro med njim naučili, pa so spretnosti, ki nam ostanejo za celo življenje. Prav zato je nujno, da otroku kupimo dobre igrače, ki so kakovostne tako po izdelavi kot po tistem, kar nudijo pri igri. S tem seveda ne mislimo, da je treba otroku kupiti cel kup dragih igrač, saj je to nesmiselno – včasih se otrok najbolj zamoti z igračami, ki so povsem preproste, ali pa s povsem vsakdanjimi predmeti: zato vsak otrok pred vsako drugo igračo potrebuje veliko škatlo iz lepenke, plastično vedro in podobne reči, ki lahko z malo domišljije postanejo vse, kar si zamisli.

Otroške igrače je treba v prvi vrsti kupovati glede na otrokovo starost. Ta je pri večini igrač že navedena na embalaži, torej je izbira precej lažja. Drugi dejavnik izbire igrač pa mora biti njihova uporaba.

Katere igrače torej otrok potrebuje?

1. Tisto, kar je največkrat odveč, je velika količina igrač za ljubkovanje. Vsak otrok ima dovolj eno plišasto igračko, s katero spi, in še nekaj njenih prijateljev, ki se lahko na primer udeležijo domišljijske čajanke.

Plišaste igrače
Ne pretiravajte s številom plišastih igrač.

2. Otroci potrebujejo igrače, ki pomagajo razvijati fino motoriko. Izberite torej kocke, perlice za nizanje (za večje otroke) in še kaj, pri čemer bodo morali biti spretni s svojimi prstki. Za najmlajše se odlično obnesejo tako imenovane vstavljanke, kjer je treba lesen lik pravilno vstaviti v ploščo.

3. Igrače, ki pomagajo posnemati svet odraslih. Otroci se z njimi učijo gospodinjskih opravil, zato je odlično, če lahko kuhajo, sesajo, likajo, uporabljajo otroško ročno orodje in podobno.

4. Igrače, s katerimi se igramo pretvarjanje, pravzaprav ni nujno kupiti. Gotovo imate doma veliko stvari, ki jih ne uporabljate več, od kuhinjskih pripomočkov do oblačil, očal in torbic.

5. Sestavljanke zahtevajo od otroka tako ročne spretnosti kot dobro razmišljanje. Vsak otrok pride enkrat v fazo, ko so mu sestavljanke izredno všeč in jih mirno sestavlja tudi po celo uro skupaj.

Sestavljanka
Otrok naj sestavljanko poskuša rešiti samostojno.

6. Družabne igre oziroma namizne igre so med igračami nujne, ker jih otrok igra v družbi vrstnikov oziroma v krogu družine. Družabne igre povezujejo, prav tako pa učijo številne spretnosti in predvsem socialne veščine.

7. Glasbene igrače. Ksilofon, sintesajzer in kljunasta flavta pomagajo otroku razvijati smisel in glasbo, zato so vsekakor priporočljive.

Je treba pri izbiri igrače prisluhniti otroku ali sebi?

Otroci si včasih zaželijo igrače, ki se nam odraslim ne zdijo prav nič »pametne«. Takrat se morate seveda odločiti po svoji vesti. Sicer pa boste že pri nekaj letnemu otroku dobro vedeli, kakšne igrače so mu všeč, saj si jih ti pričnejo izbirati glede na to, kar jih zanima – nekateri želijo že pri petih letih odkopavati fosile dinozavrov, druge zanima le šport, tretji pa bi od vsega najraje cel dan sestavljali kocke.