4 nasveti za popestritev otroške sobe

4
Popestritev otroške sobe

Otroška soba je zakladnica domišljije in kraj, kjer naj bi se otroci najbolje počutili. Nek oseben prostor, ki je na voljo samo njim in kamor uidejo, ko jim v svetu kaj ni prav. Je pa otroška soba tudi kraj odraščanja, učenja in kraj, kjer se mora otrok udobno počutiti.

Kljub temu pa to ne pomeni, da mora biti tam resno in dolgočasno. Seveda je odvisno, koliko je otrok star in kaj ima v življenju raje, vseeno pa lahko postorimo kar veliko glede popestritve njegovega osebnega prostora. Preverite spodnje nasvete in razveselite svojega otroka še danes.

1. Izvirne samolepilne tapete

Ne le otroci, ampak tudi odrasli imamo svoje junake ali priljubljene tematike, ki jih imamo radi ves čas pred očmi. Ko govorimo o otroški sobi, pa je zagotovo idealna, enostavna in cenovno dostopna popestritev – tista na njihovih stenah.

Popestritev sten otroške sobe s tapetami
Popestritev sten otroške sobe s tapetami je zelo enostavno.

Poiščite samolepilne tapete z motivi iz risank ali filmov, ki jih vaš otrok obožuje. Če jih slučajno nikjer ne bi našli, pa velja pokukati tudi k različnim tiskarjem, saj jih ima kar nekaj v svojem programu storitev tudi tisk samolepilnih tapet. In nanje lahko zares natisnete, kar si boste želeli.

2. Nakup novega pohištva

Če ste v fazi, ko se namenjate v nakup novega pohištva za otroško sobo, lahko ob nekaj malega načrtovanja sobo opremite na zares funkcionalen in zabaven način. Ne glede na to, ali je soba manjša ali večja, je na voljo kar nekaj zelo zanimivih postelj, miz in omar, ki sobi dodajo poseben pridih.

Omislite si lahko fantazijski pograd s toboganom ali pa takšno posteljo, ki se prelevi v pisalno mizo in na ta način prihranite prostor. Tudi omarice in druga oprema lahko na zanimiv način popestrijo otroško sobo. Mizice z narisanimi igralnimi polji za kakšno priljubljeno igro ali sedalna vreča v obliki junaka iz risanke.

3. Zvezdno nebo in pravljični kotiček

Ima vaš otrok rad zvezde, vesolje, planete …? Njegove večerne urice lahko popestrite s posebno lučjo, ki na strop nariše zvezdno nebo. Nekatere namizne svetilke omogočajo celo samodejno rotacijo in na ta način precej polepšajo in poživijo sobo.

Otroška soba kot vesolje
Tematsko obarvana otroška soba: naj se malček počuti kot astronavt.

V kotu otroške sobe lahko z nekaj idejami domišljeno pripravite pravljični kotiček. Pri tem si pomagate s samolepilnimi tapetami z ustrezno tematiko, postavite nekaj rekvizitov in dodate igrače, pa bo vaš otrok lahko navdušeno užival v svojem pravljičnem svetu, kadarkoli se mu bo zahotelo.

4. Spremenite tla v igrišče

Še en del otroške sobe, ki ga je vedno možno izkoristiti bolje, so tla. Tam se navadno nahajajo kupi razmetanih igrač in oblačil, a s premišljeno potezno bo vaš otrok še kako rad pospravljal igrače za seboj. Za začetek mu v ta namen v kot sobe postavite velik zabojnik za igrače, kamor jih bo z lahkoto odlagal.

Potem pa na tla namestite kakšno tematsko preprogo, ki se bo ujemala z željami vašega otroka. Morda je to avtomobilska cesta in mesto, kjer bo poganjal svoje avtomobile, ali pa domišljijski kraj, kjer bodo domovali njegovi junaki. Na preprogi so lahko tudi različne igre, ki bi jih sicer morali stresati iz škatel in vedno znova iskati figurice.

Otroško sobo je moč popestriti na različne načine. Pomembno pa je, da pri tem upoštevate želje otroka, saj bo nenazadnje on ta, ki bo v tej sobi prebival in se želel počutiti srečen.

DELI
Spletni portal Kikilina.si je v prvi vrsti namenjen staršem in starim staršem, ki želite svoje malčke vzgojiti v samostojne, odgovorne in poštene ljudi. Želimo vam veliko prijetnih trenutkov ob prebiranju koristnih in zanimivih vsebin!

KOMENTIRAJTE PRISPEVEK

Please enter your comment!
Please enter your name here