Zakaj se odločiti za tečaj masaže dojenčka?

4
Masaža dojenčka

Masaža dojenčkov je že v daljni preteklosti veljala za prvi stik z novorojenčkom. Tovrstno masažo v današnjem času lahko označimo kot staro vedo v moderni obliki. Njeni prijemi pa se izvajajo na podlagi tehnik indijske ter švedske masaže, joge in refleksoterapije.

Mati in otrok sta v času nosečnosti nenehno v stiku, to stanje mati po rojstvu nadaljuje z masiranjem otrokovega telesa. Preko dotika tako novorojenčku že takoj po rojstvu sporočamo, da je varen, dobrodošel ter ljubljen. Vez med njim in starši se še bolj poglobi, intenzivno dotikanje pomeni hrano za otrokovo dušo.

Glede na omenjeno se je za tečaj masaže dojenčka precej pametno odločiti.

Najbolj intenziven kožni dotik

V maternici se kot prvi organ najprej razvije koža, ki je sestavljena iz enakega embrionalnega tkiva kot možgani. Torej je koža enako željna senzualnih občutij, tako kot so jih željni možgani. Masaža pa je daleč najbolj intenziven kožni dotik. Z njo lahko dosegamo neverjetne rezultate oziroma učinke.

Mazaža - najbolj intenziven dotik
Koža se razvije prva in masaža je najbolj intenziven dotik s kožo.

Seveda pa je dojenčka potrebno primerno masirati, česar se lahko dovolj dobro naučite samo na tečaju. Na njem se ne naučite le najrazličnejših tehnik, temveč vas strokovnjaki soočijo s prav vsemi prednostmi. Povedo vam, zakaj sploh masirati ter na kakšen način se lotiti masiranja.

Tečaj praviloma obsega več srečanj

Navadno se tečaj masaže dojenčkov odvija v več srečanjih, ki trajajo uro ali uro in pol. Na posameznih srečanjih se lahko naučite masirati določen del novorojenčkovega telesa. Na srečanju običajno prejmete literaturo z masažnimi prijemi. Med učenjem masiranja se boste s strokovnjaki dotaknili tudi tem, ki lahko koristijo otroku pri njegovi rasti ter razvoju.

Med drugim se boste pogovarjali o:

 • spanju dojenčka,
 • dojenju,
 • uvajanju goste hrane,
 • pomoči pri krčih, napenjanju, težkem odvajanju,
 • rokovanju z novorojenčkom.

Prednosti masaže dojenčka

Na tečaju boste spoznali, da masaža dojenčku lahko prinaša miren spanec, lajša težave pri napenjanju, lepša njegovo kožo, ga sprošča in pomirja.

Poleg omenjenega masaža dojenčku prinaša tudi:

 • optimalen razvoj mišic,
 • motorične spretnosti,
 • dobro počutje in veselo razpoloženje,
 • boljšo presnovo,
 • dobro prekrvavljenost,
 • zmanjševanje napetosti v mišicah,
 • pridobivanje samozavesti,
 • zaznavanje telesa.

Masaža dojenčka tako pogosto postane poseben ritual, ob katerem se lahko starši oziroma skrbniki zabavajo, igrajo, dotikajo otroka z ljubeznijo in se ob tem smejijo. Gre torej za izjemno globoko povezavo in nebesedno sporazumevanje med odraslimi in novorojenčki.

Za vsakega starša je srečen in zadovoljen otrok zagotovo najlepše darilo. Če želite, da je vaš malček srečen in zadovoljen že od rojstva dalje, je več kot priporočljivo, da se čim hitreje naučite pravilnega masiranja. Prijavite se torej na tečaj masaže dojenčka.

DELI
Spletni portal Kikilina.si je v prvi vrsti namenjen staršem in starim staršem, ki želite svoje malčke vzgojiti v samostojne, odgovorne in poštene ljudi. Želimo vam veliko prijetnih trenutkov ob prebiranju koristnih in zanimivih vsebin!

KOMENTIRAJTE PRISPEVEK

Please enter your comment!
Please enter your name here