Poživitev otroške sobe s stenskimi nalepkami

79

Vsaka otroška soba je prostor igre in domišljije, pa tudi učenja. Da je bivanje v njej prijetno, jo moramo opremiti po meri otroka, pri čemer se ne velja zanašati zgolj na lasten okus, temveč upoštevati predvsem otrokove potrebe in tudi njegove želje. Da bi bila sobica čim lepša, si marsikdo želi stenske poslikave, za katere pa vemo, da jih je kasneje težko odstraniti – in da s tem ne bi bilo težav, so veliko boljša izbira stenske nalepke. Z njimi poskrbimo za najrazličnejše motive, jih povsem prilagodimo tematiki sobe, prav tako pa jih takrat, ko postanejo odveč, ni težko odstraniti.

Zakaj stenske nalepke?

Stene v otroških sobah so pogosto dolgočasne, zato jih velja izkoristiti kot slikarsko platno. Vam slikanje ne leži? Nič hudega, kajti stenske nalepke so veliko boljša odločitev. Izbirate lahko med najrazličnejšimi motivi, ki jih prilagodite po velikosti in barvi, da so primerne ravno za sobo vašega otroka. Ta bo takoj zaživela in bila na videz precej bolj sodobno urejena.

Oglejte si bogato ponudbo otroških stenskih nalepk.

Stenske nalepke za najmlajše

Če opremljate sobo za dojenčka, je dobro izbrati stenske nalepke v obliki različnih manjših vzorčkov, če želite večje, pa je najbolje, da so to preprosti motivi iz narave ali otroški motivi. Ker svojega otroka še ne poznate in ne veste, kako se bo razvijal njegov okus, bi bilo škoda, da se odločite za velike nalepke s specifičnimi motivi, ki jih bo kasneje treba hitro odstraniti.

Stenske nalepke za predšolske otroke in manjše šolarje

Če so za dojenčke najbolj priročne rožice, ptice, živali in podobno, imajo predšolski otroci že besedo pri tem, kaj jim je všeč in kaj ne. Stenske nalepke lahko prilagodite njihovim zanimanjem – deklicam je všeč balet, dečkom avtomobili in nogomet. Tudi povsem nevtralne podobe, na primer črke, se dobro obnesejo.

Stenske nalepke za večje šolarje

Na otroške podobe lahko zdaj že kar pozabite. Nalepke je treba povsem prilagoditi otrokovim zanimanjem – tako bodo eni izbrali športne teme, drugi glasbene, nekatere zanima vesolje, nekatere države sveta. Zagotovo vam bodo povedali, kaj si želijo. Tisti največji se bodo pogosto odločili raje za nalepke, ki predstavljajo besedilo, kot pa za podobe – na primer za kakšno lepo misel, pregovor in podobno, saj bodo želeli s tem izraziti tudi svoja prepričanja in miselnost.

DELI
Kikilina.si
Spletni portal Kikilina.si je v prvi vrsti namenjen staršem in starim staršem, ki želite svoje malčke vzgojiti v samostojne, odgovorne in poštene ljudi. Želimo vam veliko prijetnih trenutkov ob prebiranju koristnih in zanimivih vsebin!