Kako izbrati otroški voziček?

8

Najbolje je, da otroški voziček skupaj kupujeta tako bodoči očka kot bodoča mamica, kajti z vozički je približno tako koz z avtomobili – mamico bolj zanimajo barve in kam bo lahko zataknila svojo termosko s kavo, očka pa bolj zanimajo tehnične stvari.

1. Košare in sedežki

Za novorojenčke in dojenčke je potreben voziček, ki najprej omogoča vožnjo leže, nato sede. Lahko se odločite za voziček, kjer se ležalnik kasneje dvigne v stolček, ali pa za takšnega, kjer boste sedež, globoko košaro in tudi avtosedež skupine 0 menjali na enem samem ogrodju.

2. Za majhne in velike

Za novorojenčka oziroma dojenčka potrebujete klasičen otroški voziček, za malčka, ki se večinoma vozi sede in pri tem zvedavo opazuje okolico, pa vam bo prišel najbolj prav voziček imenovan »marela« – mestni voziček, ki se zloži kot dežnik.

3. Masa

Kako težek je otroški voziček, zagotovo ni zanemarljivo. Masa je odvisna predvsem od materiala, iz katerega je ogrodje. Če je to iz aluminija ali celo ogljikovih vlaken, boste voziček z lahkoto nesli tudi po stopnicah, kadar bo to potrebno. Pri težkem vozičku bodo pri stopnicah hitro težave, pa tudi manj okreten bo.

4. Koliko koles?

Na splošno velja, da so vozički, ki imajo samo eno sprednje kolo, bolj okretni od tistih, ki imajo vsega skupaj štiri kolesa. Seveda pa ti ne drži vedno – odvisno je tudi od tega, kakšen nagib omogočajo kolesa in kako so vrtljiva.

5. Pnevmatike

Za vožnjo po mestu bodo povsem v redu kolesa in plastike, če želite večkrat zaviti preko polja ali na makadam, pa kupite otroški voziček, ki ima z zrakom polnjene zračnice. Otroka bo veliko manj treslo, pa tudi vožnja bo bolj enostavna, saj se malih plastičnih koles včasih že po pesku v parku ne da potisniti.

6. Zavore

Poleg klasične nožne zavore, imajo sodobni vozički tudi ročno, vendar pa ta vsekakor ni nujna.

7. Dodatki

Kakšne dodatke ima otroški voziček? Vam v kompletu ponujajo senčnik, dežno prevleko, držalo za stekleničko in podobno?

8. Pralno oblazinjenje

Otroški voziček naj ima pralno oblazinjenje, ki se ga z lahkoto sname in ponovno namesti.

DELI
Kikilina.si
Spletni portal Kikilina.si je v prvi vrsti namenjen staršem in starim staršem, ki želite svoje malčke vzgojiti v samostojne, odgovorne in poštene ljudi. Želimo vam veliko prijetnih trenutkov ob prebiranju koristnih in zanimivih vsebin!