Otroško kolo za zdravo gibanje in družinske potepe v naravo

15

Spadate tudi vi med tiste starše, ki so prepričani, da otroci potrebujejo veliko gibanja na prostem, saj tako najbolje razvijajo svoje motorične sposobnosti in koordinacijo? Ste si zadali, da vaši otroci ne bodo eni izmed tistih, ki večino svojega otroštva in mladosti preživijo pred računalnikom ali televizijo? Bi otroka radi navdušili nad odkrivanjem narave? Nad avanturami in potepi, ki so povsem enostavno uresničljivi? Ni potrebno veliko. Svojemu otroku čim prej kupite primerno otroško kolo, s katerim se bo rade volje podil po dvorišču, se s prijatelji vozil po parku ali pa skupaj z vami odkolesaril nekoliko dlje – tja, kamor avtomobilom ni dovoljeno.

Otroško kolo je pojem svobode

Kljub temu, da je marsikdo preprostega mnenja – otroško kolo je igrača – pa se s tem nikakor ne moremo strinjati. Je razvojni pripomoček, ki mu ne omogoča zgolj razvijanja najrazličnejših fizičnih spretnosti, temveč mu pomaga tudi psihološko zoreti. Otroško kolo namreč otroku daje samozavest, saj je treba za njegovo vožnjo marsikaj znati, tudi pravila varne vožnje. Prav tako je kolo za otroka sredstvo, ki mu predstavlja svobodo. Saj veste: s kolesom ni več omejen na domače dvorišče, temveč lahko osvoji veliko širše področje oziroma se pelje skoraj kamor koli mu poželi srce. Če je to le varno! Otroško kolo torej otroku nudi dobro mero tistega, kar občutimo odrasli, kadar sedemo v avto in vemo, da bi se lahko odpeljali kamor koli. Na Bled na kremšnite, do morja, na obisk k prijateljici, k mami po nasvet, k babici na kos potice … Ko le ne bi bilo preklemane službe in gore perila za likanje, kajne?

  • Otroško kolo - Early Rider

Da se bo otrok nad kolesarjenjem navdušil, seveda potrebuje kolo, ki je zanj primerno. To ne pomeni, da mora biti samo majhno, temveč mora biti tudi lahko in enostavno za upravljanje. Otroško kolo, ki je težko, ki se ga težko poganja in krmili, ter nima prestav, ki bi mu olajšale delo, mu lahko hitro vzame veselje, da bi se z vami zapeljal v naravo.

Ne pozabite na zaščitno opremo!

Ko kupite otroško kolo, morate vedno hkrati poskrbeti tudi za to, da bo vožnja varna. To pomeni, da otroka dobro poučite o primernem obnašanju v prometu ter ga opremite s čelado pa tudi ščitniki. Kolesarske rokavičke in zastavica na visoki palici, zaradi katere bo bolj viden, ter odsevni jopič bodo prav tako prišli prav. Če bo vožnja trajala dalj časa, pa mu bo v veselje tudi majhen kolesarski nahrbtnik, v katerega bo spravil svoj bidon z vodo ter manjši prigrizek.

DELI
Kikilina.si
Spletni portal Kikilina.si je v prvi vrsti namenjen staršem in starim staršem, ki želite svoje malčke vzgojiti v samostojne, odgovorne in poštene ljudi. Želimo vam veliko prijetnih trenutkov ob prebiranju koristnih in zanimivih vsebin!